Platta på Mark för Hus- & Villagrunder i Årsta & Enskede, Stockholm

En stabil och fuktsäker husgrund är grunden i allt husbygge. Det vanligaste sättet är att gjuta betongplatta för isolerade konstruktioner. Det kallas ibland för platta på mark och består av en armerad platta som kan innehålla armering, betong, cellplastisolering, kantelement och ibland golvvärme. Vi har kunskap och erfarenhet av denna typ av grundläggning och ser till att ditt husbyggande når maximal potential att hålla i många år framöver.

Professionell husgrund av erfarna byggare

Ni är varmt välkomna att kontakta oss för en gratis offert på: markarbete@markentreprenör.se eller lämna ett meddelande i formuläret till höger.

Avjämning av mark och betonggjutning

När du anlitar oss för läggning av husgrund så ingår markarbete, gjutning av betongplatta och material. Allting specificeras i den offert vi kommer ge dig efter att vi gjort ett besök hos dig, eller efter att vi har fått det förklarat på telefon eller e-post. Offerten är naturligtvis helt kostnadsfri och du kan ta den tid du behöver. Vi finns alltid tillgängliga för frågor om du har några funderingar. 

Dränering och tomtplanering

Vid plattans lägsta punkt placeras dräneringen. Dräneringen leder vattnet från husgrunden ned i dräneringsbrunnar och säkerställer att inga fuktskador uppstår. Det är dock viktigt att känna till att dräneringssystem sällan är tillräckligt för att ta hand om all nederbörd. Dagvattensystem och avvattningssystem med hängrännor behöver komplettera dräneringen.

Läs gärna mer om våra dräneringstjänster här.

ROT-avdrag vid läggning av husgrund

Vissa moment i markarbeten kan dras av med ROT-avdraget. Till exempel är dränering av husgrund alltid avdragsgill, vilket kan spara in många tusenlappar. Enkelt förklarat är läggning av husgrund avdragsgill om det gäller hela processen. Men vissa specifika moment som utförs i isolering är i vissa fall inte avdragsgilla. Tomtgrävning är en sådan process som inte är avdragsgill i sig, men som är det i kombination med ett större markarbete.

Kontakta vårt entreprenadföretag för en gratis offert

Vad kostar platta på mark? Det enklaste svaret är att det beror på sådant som storleken på uppdraget, markförutsättningar och, inte minst, dina önskemål.

Du är välkommen att kontakta oss på markarbete@markentreprenör.se och presentera din idé för oss. Vi återkommer med en offert, helt utan kostnad.

Fri Offert i nästa anläggningsjobb?
Kontakta en bra markentreprenör idag!

    Namn *

    Telefon *

    Email *

    Adress + Ort *

    Beskriv behov, förutsättningar, antal m2 & önskat startdatum *